Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Всесвітній день психічного здоров’я 2017

Октябрь 6th, 2017 Охорона Здоров'я Вывести на печать

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

 

5 жовтня 2017 року у психоневрологічному відділенні КЗ «Павлоградська міська лікарня № 1»ДОР» було проведено прес-конференцію до 25-річного ювілею Всесвітнього дня психічного здоров’я, який був заснований Всесвітньою федерацією психічного здоров’я у 1992 році та відзначається 10 жовтня. Метою цього заходу є підвищення  обізнаності населення в галузі охорони психічного здоров’я. Тема цьогорічного Всесвітнього дня психічного здоров’я: «Психічне здоров’я та робоче місце».

У роботі прес-конференції взяла участь міський фахівець з психіатрії Гамій Наталя Володимирівна.

Лікар розповіла журналістам про те, що кожен четвертий дорослий і один з десяти дітей у світі мають проблему з психічним  здоров’ям. Це глибоко впливає на життя десятків мільйонів людей та на їх здатність підтримувати відносини, працювати чи просто проживати свій день. Понад 300 мільйонів людей у світі страждають від депресії, що дорівнює 4,4% світового населення та 800 000 людей щороку закінчують життя самогубством. Психічні, неврологічні та наркологічні захворювання  разом становлять 13% від загального глобального навантаження на економіку від усіх хвороб. Більше 80% цих хвороб приходиться на людей, що живуть у країнах з низьким та середнім рівнем доходу. Світовий економічний форум прогнозує, що сукупний глобальний вплив психічних розладів, з точки зору втрати економіки, складе 16,3 трлн. доларів до 2030 року.

Гамій Н.В. повідомила, що в Павлограді близько 3% населення в тій чи іншій мірі отримують психіатричну допомогу. Найбільшу кількість пацієнтів становлять хворі з органічними розладами особистості внаслідок ураження головного мозку з різних причин. За консультаціями щороку до фахівців закладу звертаються більше 20 тис. людей. Але загальний страх перед зверненням до психіатрів залишається ще високим. На жаль, багато людей погано поінформовані про своє психічне здоров’я. За оцінками спеціалістів, лише приблизно чверть людей з психічними проблемами у розвинутих країнах отримують постійне лікування, а більшість з них самотужки намагаються боротися з проблемами психічного здоров’я, шукати допомоги чи інформації в сім’ї, у друзів або колег.

Фахівець інформувала, що необізнаність у питаннях психічного здоров’я людей впливає на їх працездатність. Зберігається висока потреба у активній роз’яснювальній роботі про стратегії подолання проблем для збереження емоційного здоров’я.

До цього Всесвітнього дня психічного здоров’я було розроблено основоположну інформацію з метою розповсюдження її серед населення:

  1. Роботодавці повинні розумітися у питаннях психічного здоров’я, щоб відчувати потреби працівників, які можуть вплинути на робочій процес.
  2. Працівники можуть мати психічні захворювання або психологічний стрес з ряду причин, які не завжди пов’язані з робочим місцем. Але важливо, щоб робоче місце було безпечним для працівників у будь-якій ситуації.
  3. Програми допомоги працівникам, що розробляють роботодавці, повинні гарантувати, що психічне здоров’я є частиною загальної програми захищеності працівників.
  4. Рекомендовано створити безпечне та спокійне середовище, де людям пропонується обговорювати питання, які спричинили ті чи інші проблеми на робочому місці.
  5. Життя може бути напруженим, але робоче місце повинно бути притулком розуміння та взаємодопомоги.
  6. Необхідно донести до своїх робітників розуміння того, що знання свого психічного здоров’я розширює їх можливості при вирішенні службових питань і  допомагає  забезпечити їх комфорт та безпеку на роботі.
  7. Потрібно створити таку атмосферу на виробництві, що сприяє спільній роботі та відчуттю, що «ти не один» на робочому місці.

Наталя Володимирівна поділилась, що в Америці вже впроваджено, а в Європі було запущено, пілотний проект по навчанню керівників підприємств з питань охорони психічного здоров’я працівників. Підприємства відіграють важливу роль не тільки як роботодавці, а й як захисники здоров’я в суспільстві. А психічне здоров’я та благополуччя робочої сили є запорукою та первинним ресурсом для продуктивності та інновацій у виробництві. Гарне фізичне та  психічне здоров’я сприяють кращій якості життя, взаємодії та продуктивності праці, що у свою чергу сприяє економічному зростанню, стабільності та зайнятості на виробництві.

Якщо Вам необхідна консультація з питань збереження психічного здоров’я, звертайтесь до фахівців психоневрологічно-диспансерного відділення КЗ «Павлоградська міська лікарня №1»ДОР» (вул. Шевченка, 63, тел. 6-00-60).

 

 

Кабінет пропаганди медичних знань

КЗ «ЦПМСД м. Павлограда»ПМР»

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду