Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини від 11.08.2016

Август 11th, 2016 Податкова інспекція інформує Вывести на печать

Більше 1 млрд. грн. сплатили платники податків Західно-Донбаської ОДПІ за січень – липень 2016 року

Про це повідомив  начальник Західно-Донбаської ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області Віктор Ковальчук. Він відзначив, що за сім місяців поточного року платники податків, які обслуговуються Західно-Донбаською ОДПІ сплатили до зведеного бюджету 1085,5 млн. грн. податків і зборів. Державна скарбниця отримала 436,4 млн. гривень. Місцева скарбниця поповнилась на 649,1 млн. гривень.
Також керівник проінформував, що до державної казни найбільше сплачено податку на доходи фізичних осіб – 139,8 млн. грн., податку на додану вартість – 127,0 млн. грн., податку на прибуток підприємств – 20,1 млн. гривень.
Місцева казна найбільшим чином поповнилась за рахунок бюджетоформуючих надходжень: податку на доходи фізичних осіб – 419,3 млн. грн., плати за землю – 82,7 млн. грн..та єдиного податку —  54,7 млн. гривень.
Окрім зазначеного вище, надходження єдиного соціального внеску, які забезпечують соціальні гарантії держави та надійний захист громадян, склали 285,6 млн. гривень.
Начальник інспекції переконаний, що позитивна динаміка зростання показників бюджетних надходжень відбувається завдяки сумлінності платників податків, постійному удосконаленню інструментів адміністрування податкових платежів, впровадженню нових та оновленню діючих електронних сервісів від фіскальної служби.

За 7 місяців поточного року бюджети Дніпропетровщини одержали
на 2,08 мільярдів гривень більше, ніж торік

«Доходи місцевих бюджетів Дніпропетровської області за січень – липень 2016 року склали 8 мільярдів 703,6 мільйонів гривень, що на 31,5%, або на 2 мільярди 83,2 мільйонів гривень більше рівня 2015 року», — повідомила виконуюча обов’язки начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Вікторія Каліногорська.
Вона також зазначила, що більше половини надходжень в місцеві скарбниці Дніпропетровського регіону забезпечує податок на доходи фізичних осіб. Його сума склала 4 мільярди 521,0 млн. грн. Це на 1 мільярд 268,4 мільйонів гривень більше фактичних надходжень, ніж в минулому році.
Наступною за фінансовою потужністю складовою доходів місцевих бюджетів області є плата за землю. Її власники та землекористувачі сплатили плати за землю у розмірі 1 мільярд 895,4 мільйонів гривень, що на 46,3 відсотків більше обсягу надходжень січня – липня 2015 року.
Ще одним важливим джерелом доходів місцевих громад Дніпропетровщини є єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва. Так, протягом семи місяців цього року до місцевих бюджетів області від суб’єктів господарювання надійшло 718,9 мільйонів гривень єдиного податку, що на 290,1 мільйонів гривень більше минулорічних надходжень.

За І методом визначення митної вартості оформлюються 89,2 відс. товарів

З урахуванням норм Митного кодексу України визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, здійснюється за основним (1 методом) — за ціною договору (контракту) щодо товарів, які імпортуються та другорядними.
За січень-липень поточного року питома вага митного оформлення товарів із застосуванням 1 методу визначення митної вартості становить 89,2 відс. Про це повідомив в.о. директора департаменту адміністрування митних платежів ДФС Ігор Педосенко.
За його словами, порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг оформлених товарів за вказаним методом зріс на 3,7 відс.
«Фіскальною службою проведено аналіз митних оформлень у режимі імпорту за 2015 рік та 7 місяців 2016 року. Як результат ми розрахували питому вагу застосування методів визначення митної вартості, виходячи з кількості товарів у митних деклараціях», – зазначив Ігор Педосенко.
Він також додав, що у 2015 році  питома вага митного оформлення товарів, оформлених у митному режимі імпорту із застосуванням 1 методу визначення митної вартості, становила 85,4 відсотка.
Крім того, Ігор Педосенко наголосив, що порядок та методи визначення митної вартості товарів є однаковими для всіх товарів і не залежать від митниці оформлення та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які їх переміщують.
Ставки ввізного мита встановлені Законом України «Про Митний тариф України» та є однаковими по всій території України. У свою чергу товари при ввезенні на митну територію України оподатковуються за пільговими або повними ставками ввізного мита в залежності від країни походження товарів.

 

За результатами роботи слідчих підрозділів ДФС бюджету відшкодовано 421,2 млн. грн. завданих збитків

За перше півріччя поточного року за направленими слідчими податкової міліції ДФС до суду кримінальними провадженнями державі відшкодовано 421,2 млн. грн. завданих збитків. Про це розповів заступник начальника головного управління – начальник управління організації досудового розслідування Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС Роман Татарінов.
«Цього року за результатами роботи слідчих підрозділів до бюджетів всіх рівнів надійшло майже в 9 разів більше коштів, ніж у кримінальних провадженнях направлених до суду всіма іншими правоохоронними органами держави (46,9 млн. грн.)», – зазначив Роман Татарінов.
За словами посадовця, незважаючи на 30 відсоткове скорочення особового складу слідчих підрозділів, результативність їх роботи є досить високою.
Так, у першому півріччі поточного року до суду спрямовано 655 проваджень, що на 46 більше, ніж минулого року. З них з обвинувальним актом направлено на 45 більше, ніж за відповідний період минулого року.
На 235 проваджень менше, ніж торік закрито кримінальних проваджень. У направлених до суду провадженнях забезпечено відшкодування збитків на загальну суму 424 млн. грн. Це на 14 млн. грн. перевищує показник січня-червня минулого року.
За вказаний період арештовано майна на 228 млн. грн. більше, ніж у 2015 році (428,5млн.грн. проти 200,5млн.грн.).
Зросла кількість і направлених до суду кримінальних проваджень про злочини, вчинені у складі організованих груп. У поточному році цей показник склав 12 проти 5 у минулому.

 

Платникам повернуто 1,2 млрд. грн. за результатами оскарження рішень про коригування митної вартості

У ДФС проведено аналіз виконання митницями рішень судів щодо повернення митних платежів у зв’язку із скасуванням їх рішень. Про це повідомив директор департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.
За його словами, загальна сума коштів, що оскаржувалася в судах щодо коригування митної вартості, склала 4,4 млрд. грн. З них фактично повернуто 1,2 млрд. грн. коштів. За іншою половиною загальної суми платники податків до митниць не зверталися.
«Протягом першого півріччя поточного року було розглянуто 1013 судових справ за позовами до митних органів у частині оскарження рішень про визначення митної вартості товарів на загальну суму майже 5 млн. гривень. Адміністративними судами винесено остаточне рішення по 343 таких справах на суму 106,1 млн. гривень», – зазначив Дмитро Донець.
Він розповів, що із зазначеної кількості справ на користь митниць ДФС винесено 110 рішень на загальну суму майже 61 млн. грн. Інші 233 рішення на суму майже 45,2 млн. грн. винесено на користь платників.
«Протягом останніх місяців нами проводилось узагальнення судової практики, за результатами якого ми направили митницям роз’яснення з питань повернення надмірно сплачених коштів щодо коригування митної вартості. Крім того, після розгляду скарг, які надходили від платників, ДФС надавало доручення відповідній митниці повторно розглянути заяви на повернення коштів», – підкреслив Дмитро Донець.
Посадовець також відзначив, що обов’язковою умовою для повернення коштів є подання платником відповідної заяви протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми. У ній повинні зазначатися відомості, які зазначені у Порядку повернення надмірно сплачених коштів, та додаватися документи, що підтверджують ці суми.
У свою чергу митниці перевіряють наявність у платника податкового боргу та факт перерахування митних й інших платежів до бюджету, а також наявність переплати. У разі підтвердження інформації митниці готують відповідні висновки про повернення коштів.
Крім того, Дмитро Донець розповів, що представники ДФС постійно беруть участь у спільних урядових засіданнях з питань вивчення, обговорення та розробки законодавчих пропозицій із вирішення проблем повернення коштів митницями ДФС внаслідок скасування судом рішень митниць.
За результатами цієї роботи направлено на погодження проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та узгоджено позиції щодо внесення змін до Порядку повернення.
Зокрема, проектом постанови, передбачено внесення змін до Положення про митні декларації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 450, у частині можливості внесення змін до митної декларації у зв’язку із доплатою або поверненням митних платежів, у тому числі у зв’язку із скасуванням рішень митного органу.
На думку Дмитра Донця, ухвалення зазначеної постанови сприятиме реалізації дорожньої карти реформ ДФС та дозволить врегулювати питання, пов’язані з поверненням сум надмірно або помилково сплачених коштів.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду