Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Павлоградської міської ради про конкурсний комітет з визначення операторів паркування

Май 31st, 2011 Аналіз рег. впливу Вывести на печать

Аналіз регуляторного впливу
до проекту рішення виконавчого комітету Павлоградської міської ради «Положення про конкурсний комітет з визначення операторів паркування і умови проведення конкурсу на надання права експлуатації і утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів на території міста Павлограда».

1. Проблема, яку передбачається розв’язати
Забезпечити належний благоустрій вулиць та доріг міста, збільшення пропускної спроможності проїжджої частини вулиць міста, підвищити безпеку дорожнього руху та дисципліну водіїв, впорядкування транспортних засобів на вулицях міста, посилення адміністративної відповідальності власників транспортних засобів, які порушують правила паркування, підвищення культури паркування та дисципліни сплати збору за місця паркування транспортних засобів, збільшення фінансових надходжень до міського бюджету.

2. Визначення цілей регулювання
Метою проведення конкурсу є розвиток конкуренції, обмеження монополізму на ринку послуг з паркування автотранспорту на території міста, вибір на конкурсних засадах оператора паркування, який спроможний забезпечити якісне утримання та експлуатацію майданчиків для паркування, екологічні та санітарні вимоги, безпеку дорожнього руху, розвиток системи платного паркування, підвищення дисципліни сплати збору за місця паркування, збільшення фінансових надходжень до міського бюджету за рахунок збору за місця паркування транспортних засобів.

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей
Збереження існуючого стану. Альтернатива відкинута. Якщо не запровадити цей регуляторний акт у сфері паркування транспортних засобів, то це може призвести до зниження безпеки дорожнього руху, пропускної спроможності проїжджих частин на території міста, недоотримання надходжень до міського бюджету від збору за місця паркування транспортних засобів.

4. Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми, і відповідні заходи
Вказану вище проблему планується розв’язати шляхом проведення конкурсу.

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта
У разі прийняття регуляторного акта дозволить створити економічні умови для подальшого розвитку цієї галузі господарської діяльності, покращити естетичний вигляд та благоустрій території міста, збільшити надходження коштів до міського бюджету від збору за місця паркування. Позитивними факторами можуть бути збільшення обсягів послуг та поліпшення умов їх надання.

6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта
Запропонований проект не передбачає значних фінансових витрат від органів місцевого самоврядування та територіальної громади міста.
Очевидними є вигоди міської влади та територіальної громади, створити умови, які регулюють правові відносини щодо паркування транспортних засобів у місті Павлограді. Зокрема, створення належної конкуренції на ринку надання послуг з паркування транспортних засобів, можливість залучення приватного капіталу до створення та експлуатації майданчиків для паркування, збільшення надходжень до міського бюджету від збору за місця для паркування, підвищення якості надання послуг з паркування транспортних засобів, здійснення діяльності в прозорому нормативно-правовому полі, залучення додаткових коштів для підвищення ефективності господарської діяльності.

7. Обґрунтування терміну дії регуляторного акта
Рішення набирає чинності з дня опублікування його в засобах масової інформації відповідно до законодавства України. Термін його дії не обмежено.

8. Показники результативності регуляторного акта
Ефективність регуляторного акта буде оцінюватися за результатами відстеження динаміки надходжень збору за місця паркування транспортних засобів до міського бюджету, впровадження сучасних методів організації місць паркування.
Затвердження цього регуляторного акта надасть можливість органам місцевого самоврядування покращити благоустрій міста, збільшити надходження до бюджету, задовольнити підприємницький інтерес до цього виду господарської діяльності, сприяти вирішенню завдань із підвищення можливостей усіх суб’єктів господарювання в забезпеченні потреб у паркуванні, залучення інвестицій у його розвиток для досягнення сталих економічних умов.
Впровадження цього акта дозволить підвищити відповідальність суб’єктів господарювання — операторів, які надають послуги з паркування, за якість послуг перед споживачами, забезпечити захист естетичних потреб громадян. З метою створення сприятливих умов для громадян та суб’єктів господарювання будуть своєчасно вноситися відповідні зміни до цього рішення.
Для відстеження результативності цього регуляторного акта визначено наступні показники:
— збільшення кількості майданчиків для паркування та суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність у сфері надання послуг з паркування;
— збільшення розміру надходжень до міського бюджету від збору за місця паркування транспортних засобів.

9. Відстеження результативності регуляторного акта
Базове відстеження результативності регуляторного акта проведено на етапі його підготовки.
Повторне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснено через рік після набрання ним чинності. Періодичне відстеження результативності регуляторного акта буде проводитись один раз на три роки, починаючи з дня виконання заходів повторного відстеження.
У разі виявлення неврегульованих та проблемних моментів шляхом проведення аналізу результатів дії цього акту, ці моменти буде виправлено шляхом внесення відповідних змін.

Зауваження та пропозиції приймаються впродовж місяця з дня опублікування за адресою:

Начальник відділу регуляторної політики, розвитку
споживчого ринку та підприємництва С.М. Кусочкіна

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій