Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Про результати впровадження системи енергетичного моніторингу в бюджетних закладах м. Павлоград в 2018р.

Апрель 16th, 2019 Проекти рішень виконкому Вывести на печать

ПАВЛОГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

П Р О Е К Т Р І Ш Е Н Н Я

______________ м. Павлоград № __________

Про результати впровадження системи енергетичного моніторингу в бюджетних закладах м. Павлоград в 2018р.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.04.2017р. №732-р «Про затвердження плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах» впровадження системи енергоменеджменту та енергомоніторингу є обов’язковим для всіх бюджетних установ.
З метою забезпечення реалізації державної політики з питань енергозбереження та згідно розпорядження міського голови від 26.09.2017р. №310-р «Про створення ефективного енергомоніторингу споживання енергоресурсів в м. Павлограді» з 01 жовтня 2017 року запроваджено систему щоденного моніторингу споживання енергоресурсів у бюджетних закладах міста.
Для систематичного збору даних показників приладів обліку енергоресурсів відділом з економічних питань розроблені форми звітування про спожиту кількість енергоресурсів на базі електронних таблиць. З відповідальні особи за щоденний моніторинг використання енергоресурсів в бюджетних закладах надавали щотижневі та щомісячні звіти згідно затверджених форм.
Для підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами, організаціями та комунальними установами м. Павлограда, економії бюджетних коштів за їх споживання, рішенням сесії Павлоградської міської ради від 18.09.2018р. № 1331-39/VII затверджена та діє «Програма впровадження системи енергетичного менеджменту в м. Павлоград на 2018-2022 роки».
Для повноцінного функціонування системи моніторингу споживання енергоносіїв з жовтня 2018 році в бюджетних закладах міста використовується спеціалізоване програмне забезпечення АІС «Енергосервіс: облік, контроль, економія». В 2018 році підписано договір з ТОВ «БІС-СОФТ», яка забезпечує технічний супровід та адміністрування програмного продукту з проведення енергомоніторингу.
На даний час система енергомоніторингу охоплює 60 об’єктів бюджетних закладів освіти, культури, медицини та спорту м. Павлограда. Сформована база даних об’єктів моніторингу. Система містить інформацію про технічні характеристики будівлі, засоби обліку усіх видів енергії та відповідні тарифи на них. Зібрані та занесені в базу даних показники споживання з 2015 року, що надало можливість аналізувати споживання ресурсів з попередніми періодами. Контроль за своєчасністю та достовірністю внесення даних, а також аналіз та узагальнення отриманих даних проводиться відділом з економічних питань Павлоградської міської ради. Аналітичні та узагальнюючі звіти та зведені показники споживання енергоносіїв за даними системи енергомоніторингу використовуються при проведенні нарад, а також для попередження втрат енергоносіїв.
Завдяки запровадженню в місті системи енергетичного моніторингу вдалося визначити реальний обсяг споживання енергоресурсів бюджетними будівлями, виявити їх втрати. Своєчасний контроль і управління ресурсами дає суттєву економію. Крім того, розуміння, що споживання енергоресурсів знаходиться під щоденним контролем, спонукає до ощадного використання води, газу, електричної та теплової енергії. Результати аналізу споживання енергоресурсів бюджетними закладами міста додаються.
До пріоритетних напрямків Стратегії розвитку м. Павлоград на період до 2020 року включено напрямок «Енергоефективне місто». Оперативними цілями напрямку є «Ефективне управління енергетикою міста» та «Енергоефективна інфраструктура». Рішенням Павлоградської міської ради від 23.05.2017р. № 680-22/VIІ затверджено «План дій сталого енергетичного розвитку м. Павлограда до 2030 року».
Реалізація цілей, передбачених Планом дій, здійснюється шляхом впровадження енергозберігаючих заходів та проведення інформаційних кампаній на енергозберігаючу тематику. На виконання зобов’язань, передбачених Угодою Мерів, в 2018 та 2019 роках були проведені Дні сталої енергії в місті Павлограді. Відділом з економічних питань та відділом освіти Павлоградської міської ради були розроблені та проведені заходи направлені на поглиблення знань на тему енергозбереження та енергоефективності для учнів шкіл та вихованців дошкільних закладів міста. До проведення цих заходів долучились підприємства, підприємці, депутатський корпус, громадські організації та засоби масової інформації міста.

Керуючись п.22 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про енергозбереження», розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах» від 26.04.2017р. № 732-р, рішенням Павлоградської міської ради «Про затвердження Стратегії розвитку м. Павлоград на період до 2020 року» від 22.02.2016р №89-5/VIІ, рішенням Павлоградської міської ради «Про затвердження «Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Павлограда до 2030 року» від 23.05.2017р. № 680-22/VIІ виконавчий комітет Павлоградської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію впровадження системи енергетичного моніторингу в бюджетних закладах м. Павлоград в 2018р. взяти до відома.

2. Відділу з економічних питань Павлоградської міської ради (Штонда) продовжити роботу за напрямками:
— проведення моніторингу споживання енергоресурсів бюджетними закладами міста;
— проведення заходів з популяризації ідей енергозбереження та енергоефективності серед підростаючого покоління та мешканців міста;
— забезпечення сталого енергетичного розвитку міста.

3. Відділу освіти Павлоградської міської ради (Дем’яненко), відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради (Герасименко), відділу культури Павлоградської міської ради (Селіна), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту Павлоградської міської ради (Дугін) за підсумками опалювального сезону 2018-2019 рр. надати до відділу з економічних питань Павлоградської міської ради обґрунтовані пропозиції щодо зменшення споживання енергоресурсів та впровадження енергоефективних заходів в бюджетних установах міста.

4. Відділу з економічних питань Павлоградської міської ради (Штонда), управлінню комунального господарства та будівництва Павлоградської міської ради розробити додаткові заходи до «Програми впровадження системи енергетичного менеджменту в м. Павлоград на 2018-2022 роки».

5. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на відділ з економічних питань (Штонда), контроль – на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пацко С.Г.

Міський голова А.О. Вершина

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.