Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Д.Колєсніков зустрівся з представниками преси

Май 29th, 2013 Новини Вывести на печать

Лідерство регіону має створювати можливості для кожного жителя Дніпропетровщини, хто тут живе, працює, вчиться. Таке бачення розвитку Дніпропетровщини як регіону-можливостей презентував голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції.
Дмитро Колєсніков зазначив, що у Дніпропетровській області вже закладена основа системного розвитку регіону – впроваджені принципи стратегічного планування та проектного підходу. Ефективність такої системи дала відчутні результати.
«Сьогодні ми повинні ставити перед собою нові цілі. Лідерство регіону має перетворюватися у можливості для кожного, хто народився на Дніпропетровщині, хто тут живе, працює, вчиться. Ми повинні бути не просто регіоном-лідером, але і регіоном можливостей», — сказав Дмитро Колєсніков.
На переконання губернатор це означає, що у інвесторів мають бути кращі умови для створення нових виробництв і нових робочих місць, у кожної людини повинна бути можливість отримати роботу з гідною зарплатою, яка буде відповідати його кваліфікації і його життєвим планам або зайнятися підприємницькою діяльністю. Це означає, що у молодих людей повинні бути кращі умови для отримання освіти, професійної підготовки та працевлаштування з гідною зарплатою, у дітей — більше можливостей для розвитку, отримання якісної шкільної та позашкільної освіти, доступу до найсучасніших наукових знань і технологій.
«Ми повинні зміцнити статус Дніпропетровщини як всеукраїнської кузні кадрів — для бізнесу, науки і державного управління. Ми повинні повною мірою використовувати унікальний економічний потенціал регіону — єдиного регіону України, де сильні всі галузі економіки — від металургії та хімії, до науки і туризму», — сказав губернатор.

На Дніпропетровщині підготовка до чемпіонату Євробаскет-2015 дозволить створити біля 16,5 тисяч робочих місць. Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції.

Дмитро Колєсніков зазначив, що роботи по підготовці до чемпіонату Євробаскет-2015, будівництво спорткомплексів та створення інфраструктури для проведення тренувань і змагань дозволить створити біля 16,5 тис робочих місць.
«Для Чемпіонату в Дніпропетровську буде побудована сучасна багатофункціональна арена, в Дніпродзержинську — нова тренувальна база. Також нове життя отримає Палац спорту «Метеор». І ще один важливий проект — будуть побудовані нові термінали та злітно-посадочні смуги Дніпропетровського аеропорту»,- сказав керівник регіону.
Губернатор підкреслив, що тільки в розвиток спортивної інфраструктури Дніпропетровщини буде залучено понад 650 млн грн інвестицій. Ще близько 2 млрд гривень планується інвестувати в розвиток аеропорту, будівництво доріг тощо.
Нагадаємо, що на минулому тижні на Дніпропетровщині Президент України Віктор Янукович, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков заклали у фундамент нової арени, яка будується до Євробаскету-2015, капсулу з посланням нащадкам.

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков визначив пріоритети у роботі обласної влади. Одними з найважливіших напрямів роботи регіональної влади є реалізація екологічних програм, програми «Доступне житло», підготовка до чемпіонату «Євробаскет-2015». Про це Дмитро Колєсніков повідомив під час прес-конференції.
Керівник регіону ключові об’єкти, які будуть реалізовуватися на Дніпропетровщині.
Зокрема, продовжиться реалізація цілої низки проектів, в тому числі – за державної підтримки:
• будівництво об’їзної дороги;
• оснащення сучасним обладнанням лікарень;
• продовжиться найважливіша для країни і регіону програма з утилізації твердого ракетного палива;
• вже йде етап технічного тендеру, після його завершення цього року почнуться роботи з прокладання нових тунелів Дніпропетровського метрополітену;
• продовжиться реставрація Троїцького собору в Новомосковську;
• розпочнеться будівництво пішохідних переходів закритого типу в Дніпропетровську по проспекту Газети «Правда»;
• у цілому в регіоні буде відремонтовано 2 мільйони квадратних метрів доріг;
• буде проведено реконструкцію водопровідних мереж м. Синельникове;
• почнеться ремонт Заводського районного терцентру соціального обслуговування пенсіонерів у Дніпродзержинську;
• розпочнеться будівництво Льодової арени в Дніпродзержинську — вже третьої в регіоні;
• будуть відкриті більше 30 дитячих садочків, завдяки чому ще 2,5 тисячі дітей зможуть отримати дошкільну освіту;
• буде продовжена реалізація програми «Доступне житло».
«Кожен проект, кожна програма, кожне рішення органу влади або місцевого самоврядування на Дніпропетровщині буде оцінюватися мною з точки зору того, які нові можливості воно створює для людей», — наголосив Дмитро Колєсніков.
Одним з найважливіших напрямків роботи регіональної влади Дмитро Колєсніков визначив реалізацію екологічних програм. Серед пріоритетних проектів — реконструкція Аульського водоводу (цього року розпочинається 3-й етап) та Карачунівського водопровідного комплексу (цього року розпочинається завершальний етап). Також буде продовжено встановлення систем доочистки води в дитячих садочках, школах та лікарнях.
У 2013 році буде відновлена робота щодо поліпшення екологічної ситуації річок регіону, зокрема, ріки Оріль. На ці цілі з держбюджету планується виділити 4,4 млн грн.
Одним з найпотужніших стимулів для розвитку регіону є участь у проведенні Євробаскету 2015. У рамках підготовки до Чемпіонату у Дніпропетровську буде побудована сучасна багатофункціональна арена, в Дніпродзержинську — нова тренувальна база. Також нове життя отримає Палац спорту «Метеор». Ще один важливий проект – будівництво нових терміналів та злітно-посадочні смуги Дніпропетровського аеропорту.

На Дніпропетровщині прогнозують на 2013 рік ріст обсягів промислового виробництва на 3,5 %, зростання заробітної плати на +15 %. Також на 2013 рік заплановано створити в регіоні 70 тис нових робочих місць. Це стало можливим завдяки росту промислового виробництва та залученню інвестицій. Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції «Дніпропетровщина – регіон-лідер, регіон можливостей».

Дніпропетровщина вже не перший рік демонструє високі показники обсягів промислового виробництва. В цьому році він очікується на рівні 3,5%.
Зважаючи на невисокий рівень росту світової економіки такі показники росту промислового виробництва є дуже високими та говорять про достатньо швидкий розвиток Дніпропетровського регіону. Зокрема, в ряді галузей — хімічній промисловості, будівництві, легкій промисловості — темпи зростання будуть ще вищими.
Зростання промислових показників дасть можливість збільшити і кількість робочих місць. Зокрема, на 2013 рік заплановано створити в регіоні ще 70 тис нових робочих місць. Нагадаємо, що на Дніпропетровщині за останні три роки створено понад 200 тис нових робочих місць.
«Ріст економіки повинен відображатися на доходах населення. Зараз середня зарплата — 3 292 грн. До кінця року заплановано зростання на 15% — до 3 886 грн. При цьому, ми плануємо, що зростання буде збалансованим – середній рівень зарплати буде підвищуватись і в аграрному секторі та сільських районах»,- сказав керівник регіону Дмитро Колєсніков.

Дніпропетровська область – регіон найвищої промислової концентрації. Саме тому особлива увага на Дніпропетровщині приділяється питанням екології. Цього року буде продовжена реалізація екологічних програм потужних промислових міст, проекти з підвищення якості водопостачання та ін. Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції «Дніпропетровщина – регіон-лідер, регіон можливостей».

Дмитро Колєсніков зазначив, що реалізація екологічних програм – це одне з головних завдань обласної влади.
Серед пріоритетних проектів — продовження реконструкції Аульського водоводу. Вже закінчено другий етап — модернізовано 18 з 24-х фільтрів. Це перша реконструкція за 50 років роботи водоводу. Вже на даному етапі суттєво покращено якість питної води для 2-х мільйонів жителів регіону.
На Карачунівському водопровідному комплексі (Кривий Ріг) розпочався останній, третій, етап реконструкції. У його рамках передбачено створення оборотних систем повторного використання промивних вод. Це дозволить припинити скидання забрудненої води в річку Інгулець і Карачуновське водосховище. Продовжиться установка систем доочистки води в дитячих садочках, школах та лікарнях.
Йде робота з організації системи моніторингу техногенної частини земної кори і попередження надзвичайних ситуацій у Кривбасі.
«Кабінет Міністрів затвердив Концепцію Держпрограми з дослідження стану Криворізького залізорудного басейну. На її основі розроблять Державну програму згідно з якою впродовж трьох років буде проводитись системний моніторинг та попереджатись виникнення надзвичайних ситуацій»,- підкреслив керівник регіону Дмитро Колєсніков.
Нагадаємо, про Концепцію держпрограми з дослідження стану Криворізького залізорудного басейну йшлося під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань екології, яке відбулося у Кривому Розі 13 березня цього року.
Губернатор наголосив, що до екологічної стратегії регіону також входить забезпечення радіаційного і соціального захисту населення в районах видобутку та переробки уранової сировини. Ця програма особливо важлива для Жовтих Вод та Дніпродзержинська. Зокрема, у Жовтих Водах вже побудований будинок на 79 квартир, в який переселили жителів із радіаційно-забрудненого житла. Вилучено та направлено в спеціалізовані сховища всі 100% джерел іонізуючого випромінювання, у всіх школах і дошкільних установах міста ведуться протирадонові заходи (наприклад, вимірювання радіоактивного фону), очищені всі найбільш забруднені ділянки міста загальною площею понад 6 га, а також побудований і введений в експлуатацію новий сучасний полігон твердих побутових відходів. У 2013 році на подальшу реалізацію програми передбачено 14,3 млн грн.

У 2013 році Дніпропетровська область в 2 рази збільшить суму залучених в АПК інвестицій. Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час прес-конференції.
За словами керівника області, в 2013 році в аграрний сектор регіону буде залучено близько 800 млн грн.
«Дніпропетровська область є піонером серед регіонів України, в якому було створено регіональне інвестиційне агентство. Портфель проектів агентства в даний час перевищує 1,8 млрд дол США. Торік в аграрний сектор області було залучено близько 400 млн грн і в цьому році ми плануємо збільшити цю суму майже у 2 рази. Дніпропетровська область крім своєї промислової спрямованості, є ще й аграрним регіоном, тому аграрний сектор визначений в області окремою галуззю інвестиційного розвитку», — сказав Дмитро Колесніков.
Дмитро Колесніков також підкреслив, що на 2013 рік у Дніпропетровській області вже розроблені інвестиційні проекти з розвитку свинарства, великої рогатої худоби, розвитку великих аграрних підприємств.
Зокрема, в IV кварталі 2013 року в сел. Ювілейне буде введена в експлуатацію
2-га черга молочно-виробничого комплексу «Катеринославський» вартістю 64,38 млн грн. Об’єкт розрахований на 1,5 тис. корів і дозволить додатково створити 112 робочих місць.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження