Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 07.09.2012

Сентябрь 7th, 2012 Новини Вывести на печать

08 вересня 2012 року відбудеться презентація «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення»

За підтримки губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та Дніпропетровського міського голови Івана Куліченка з нагоди святкування Дня міста 08 вересня 2012 року з 11:00 до 15:00 у парку ім. Лазаря Глоби (східна частина парку) проходитиме презентація «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення». У заході візьме участь 21 бібліотека міст і районів області.
Мета заходу – презентація жителям Дніпропетровщини сучасних можливостей бібліотек, їх унікальних фондів, інноваційних послуг.
Бібліотеки Дніпропетровщини представлять до уваги відвідувачів тематичні виставки книжкових і періодичних видань, майстер-класи, пізнавальні ігри та вікторини, літературні конкурси, безпрограшне лото, спілкування з професіоналами бібліотечної справи.
«Підтримка бібліотек, впровадження в їх діяльність новітніх інформаційних технологій – це одна зі складових регіональної програми розвитку культури, що реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. Проведення книжкових виставок та презентацій сприятиме розвитку Дніпропетровської області у сфері культури, залученню більшої кількості населення до ознайомлення з бібліотечною справою, популяризації бібліотек серед молоді. Зокрема, в День міста на всіх цінителів книги чекає цікава мандрівка у світ високого мистецтва слова», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.

Понад 200 молодих людей Дніпропетровщини взяли участь у святковому майстер-класі «Вальс для молоді»

8 вересня 2012 року місто Дніпропетровськ святкує свій 236 день народження. В обласному центрі протягом тижня проходять урочисті заходи та акції. Зокрема, 5 вересня 2012 року в Дніпропетровську відбувся святковий майстер-клас «Вальс для молоді». У заході взяли участь понад 200 молодих людей Дніпропетровщини, в тому числі активісти «Товариства німецької молоді «Данпарштадт». Майстер-клас проводили провідні танцівники області. Найактивніші пари отримали від облдержадміністрації заохочувальні подарунки та призи. Захід пройшов у рамках регіональної програми «Молодь Дніпропетровщини», що реалізується за підтримки губернатора Олександра Вілкула.
«Розвиток молоді, підтримка культурних та соціальних ініціатив – один із напрямків роботи обласної влади, які визначив губернатор Олександр Вілкул. Управлінням сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями та бізнес-структурами активна роботи з реалізації молодіжних програм, фестивалів, концертів, тощо. Одним із цих заходів є святковий майстер-клас «Вальс для молоді», — зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова.

 На Дніпропетровщині з робочою поїздкою перебуває Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

7-8 вересня на Дніпропетровщині з робочою поїздкою перебуватиме Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

У рамках робочої поїздки відбудеться зустріч Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка та голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула.
Міністр закордонних справ України візьме участь у найбільшому в Україні міжнародному бізнес-форумі «Інвестиційна хвиля-2012», ініційованому губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом. Форум присвячений презентації інвестиційного потенціалу України та Дніпропетровщини. Під час форуму інвестору презентовано портфель реальних пропозицій для інвестування в регіон. Пропозиції розроблені Дніпропетровським інвестиційним агентством, що займається розробкою проектів та адресно супроводжує кожен проект.
На форумі будуть проведені сесії з розробки заходів із покращення інвестиційного клімату в Україні. У заході візьмуть участь понад 90 закордонних інвестиційних та промислових компаній і організацій, а також представники дипломатичних та торгових місій з Європи.
Наступного дня Костянтин Грищенко візьме участь у першому за межами країн ЄС міжнародному міжрегіональному форумі, присвяченому співробітництву в рамках проекту «Східне партнерство ЄС», за участю представників європейських регіонів. У форумі візьмуть участь генеральний секретар Асамблеї Європейських Регіонів Паскаль Гьорген, депутат Європейського парламенту Милослав Рансдорф (Чехія), генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку – Клаус Ціллікенс, генеральний консул Республіки Польща у Харкові – Ян Гранат, генеральний консул Республіки Білорусь Валентин Філіпчік, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, віце-маршалок сеймику воєводства Нижня Сілезія (Республіка Польща) Єжи Тутай, українські та закордонні експерти, представники регіональної та місцевої влади, бізнесу та громадянських організацій України, країн ЄС та країн-учасниць «Східного партнерства ЄС».
Також у п’ятницю на Дніпропетровщині пройде нарада присвячена розвитку експортного потенціалу регіону та України, у якій візьмуть участь Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та керівники підприємств — основних експортерів регіону.
Учасники наради обговорять перспективні напрямки розширення географії експорту продукції підприємств Дніпропетровської області, їх економічні можливості та перспективи розвитку, перешкоди у питанні посилення присутності продукції на світових ринках.
Після наради буде підписано перший в Україні Меморандум між Міністерством закордонних справ України та Дніпропетровською облдержадміністрацією щодо перспективних напрямів співробітництва у зовнішньоекономічній сфері, механізму завчасного попередження та оперативного реагування на виклики та загрози діяльності українських підприємств на зовнішніх ринках.
Також Костянтин Грищенко відвідає провідні підприємства Дніпропетровської області — Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова, Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат та Східний гірничо-збагачувальний комбінат.
Міністр проведе майстер-клас з лідерства зі студентами та викладачами Національного гірничого університету, а також відвідає виставку виробів майстрів Петриківського розпису «Петриківка – перлина України» у контексті внесення української номінації «Петриківський розпис – українське декоративно-орнаментальне малярство XIX – XX століття» до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини людства (ЮНЕСКО).

Олександр Вілкул та Костянтин Грищенко відкрили міжнародний бізнес-форум «Інвестиційна хвиля 2012», який проходить на Дніпропетровщині
Форум проходить з ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула за участі Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. Мета форуму – розкриття інвестиційного потенціалу України та Дніпропетровщини, презентація реальних пропозицій щодо інвестування в Дніпропетровський регіон та встановлення прямих ділових контактів між бізнес-структурами Дніпропетровської області й бізнес-структурами інших країн Європи й світу.
У форумі беруть представники дипломатичного корпусу України та держав-учасників форуму, представники іноземних та українських банків, інвестиційних фондів, приватних інвесторів, експерти з інвестицій, представники міжнародних організацій (Європейської Бізнес Асоціації, Місії ЄС в Україні, Комітету Регіонів ЄС), представники міжнародних аудиторсько-консалтингових компаній PricewaterhouseCoopers, Deloitte and Touche USC, KPMG LIMITED, BDO International Limited, Регіональні інвестиційні агентства Дніпропетровської області та країн Європи, Регіональні компанії в галузях будівництва, металургії, сільського господарства, хімічної промисловості, банківських послуг, машинобудування, міжнародні компанії.
«На сьогодні кожен шостий долар іноземних інвестицій, які вкладено в Україну, вкладений в Дніпропетровську область. Прямі інвестиції в наш регіон здійснюють двадцять сім країн. Наразі їх загальний обсяг 8,2 млрд доларів США, з яких 1,2 млрд доларів було залучено впродовж останніх двох років в умовах світової фінансової кризи, що триває. Це означає, що Дніпропетровщині й Україні довіряють. Інвесторам тут вигідно робити бізнес. Переконаний, що наш форум стане майданчиком для предметного діалогу щодо розширення інвестиційної співпраці», — сказав Олександр Вілкул.
Він підкреслив, що в Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства, яке створене обласною владою, є цілий пакет напрацьованих інвестиційних пропозицій в яких зацікавлена Дніпропетровська область. Загальний обсяг цих пропозицій – 1,8 млрд доларів США.
Бізнес-форум «Інвестиційна хвиля 2012» є складовою потужної комплексної програми Дніпропетровської області з презентації інвестиційного потенціалу регіону та України. Такі презентації відбуваються на провідних інвестиційних майданчиках світу. У рамках цієї програми залучаються провідні міжнародні експерти для спілкування з великими інвестиційними компаніями щодо перспектив розвитку та питань, які необхідно вирішити для покращення інвестиційного клімату.
«Використовуючи кращий європейський досвід та впроваджуючи кращі європейські проекти, Дніпропетровщина робить системні кроки з покращення інвестиційного клімату, адже залучені інвестиції – це розвиток економіки, це створення нових робочих місць. Завдяки цьому створюються ресурси для покращення соціального захисту населення та розвитку регіону. У рамках сьогоднішнього форуму будуть представлені наші інвестиційні можливості і напрацювання, надані експертні відповіді на актуальні питання наших іноземних партнерів і колег, щоб досягти взаєморозуміння і вийти на реалізацію в нашому регіоні нових інвестиційних проектів. Обласна влада створює необхідні умови для притоку в регіон іноземних інвестицій. У нас є повна підтримка з цього питання центральної влади – нашого Президента Віктора Федоровича Януковича й Уряду», — сказав Олександр Вілкул, вітаючи учасників форуму.
Активізація економічних контактів між регіонами України та ЄС, взаємодія бізнес-еліт сприятиме поступовому входженню України в Європейський економічний простір. Таку думку висловив на відкритті форуму Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
«МЗС суттєво активізувало співробітництво з регіонами нашої країни в зовнішньоекономічній сфері. Ця робота має декілька напрямів – від поширення інформації про українські регіони до надання конкретної допомоги при укладенні угод про міжрегіональну співпрацю між адміністративними одиницями України та інших країн» — сказав Костянтин Грищенко.
Міністр закордонних справ України додав, що одним з пріоритетних напрямків економічної діяльності МЗС є просування вітчизняної продукції на зовнішні ринки, пошук потенційних бізнес-партнерів та інвесторів для українських підприємств. При цьому він відзначив, що саме співробітництво на рівні бізнесу, реалізація спільних інвестиційних проектів дозволяє державі розуміти проблеми, з якими стикається бізнес, наближати стандарти ведення бізнесу в Україні до європейських.
«Сьогодні саме здатність регіональної влади разом із центральною гарантувати сприятливі умови для інвестора на тривалий період є передумовою, щоб на Дніпропетровщину продовжували надходити великі інвестиції. Це і є поступова інтеграція до ЄС» – резюмував Міністр.
У рамках форуму розглядаються теми:
• Переваги ведення бізнесу в Україні та Дніпропетровській області
• Інвестиції в Україну. Ризики. можливості
• Юридичні аспекти бізнесу в Україні
• Інвестиційні пропозиції бізнесу Дніпропетровській області
• Підтримка реалізації проектів бізнесу DIA
• Міжнародні стандарти підготовки інвестиційних проектів та пропозицій. Формат комунікацій «Бізнес — Інвестор»
Організатором форуму «Інвестиційна хвиля 2012» виступили Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) за підтримки провідних міжнародних аудиторсько-консалтингових компаній PricewaterhouseCoopers і Deloitte and Touche USC.
Загалом у форумі беруть участь 90 українських та іноземних компаній і організацій. Серед українських компаній-учасників: ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», Компанія «Інтерпайп», DTEK, Гірничодобувний дивізіон ТОВ «Метінвест Холдинг», ПАТ «Констар», Холдинг «Агро-Союз», АТ «НВО «Созидатель»ПрАТ з ІІ «ДОЕЗ» (ТМ «Олейна»), ВО Південний машинобудівний завод ім.А.М.Макарова. Серед європейських компаній-учасників: Globe Ukraine Ltd. / Globe International Holdings S. A., Jokey Plastik Blachownia Sp. z o.o. (Польща), ETVie Energy Transfer Vienna GmbH (Австрія), ТОВ «Укргласс» / Glas Trösch Holding AG (Швейцарія), ТОВ «Екотехнік Україна» / EKOTECHNIK Czech (Чехія), M.A.D. Developing Agricultural Projects LTD.

У рамках міжнародного форуму «Інвестиційна хвиля 2012» Дніпропетровщина підписала меморандуму з реалізації п’яти великих інвестиційних проектів вартістю понад 350 млн доларів США
У рамках міжнародного форуму «Інвестиційна хвиля 2012», який проходить сьогодні в Дніпропетровській області з ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за участю міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) підписало 5 меморандумів щодо реалізації в області великих інвестиційних проектів. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Андрій Муксімов.
«Залучення іноземних інвестицій в регіон – це нові достойно оплачувані робочі місця, це ріст виробництва і підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Це ті завдання, які ставить перед нами наш Президента Віктор Федорович Янукович. Все це в комплексі покликане підвищити якість життя наших громадян та значно поліпшити інвестиційну привабливість Дніпропетровщини і всієї України. Це свідчення того, що в наш регіон і в нашу країну вигідно інвестувати, що тут вигідно розвивати бізнес і реалізувати великі інвестиційні проекти», — переконаний губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Перший меморандум підписано з Агентством економічного співробітництва Нижньосілезького воєводства (Республіка Польща). Наразі Дніпропетровська область активно розвиває відносини з польськими партнерами. Крім культурних зв’язків, з Польщею розвиваються взаємовідносини у сфері зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій. Польські експерти надають сприяння Дніпропетровському регіональному інвестиційному агентству в розробці техніко-економічного обґрунтування проектів оптових ринків сільськогосподарської продукції. При проведенні бенчмаркінгу та розробці концепції створення в області індустріальних парків Дніпропетровське інвестиційне агентство значною мірою враховувала польський досвід.
Польські компанії дивляться на Дніпропетровську область з дедалі більшим інтересом. Зокрема, дніпропетровська компанія «KCG Агро» розмістила свої акції на Варшавській фондовій біржі і таким чином привернула додаткові інвестиції в свій розвиток у розмірі 30 млн євро. Також Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством розпочато переговори з польською компанією «Jokey» про будівництво в області заводу з виробництва пластикової тари. Очікуваний розмір інвестицій першого пускового комплексу 2 млн. євро. Наразі інвесторами вивчаються майданчики під будівництво виробничих потужностей в Нікопольському районі, Кривому Розі, Дніпродзержинську.
«Підписання меморандуму з Агентством економічного співробітництва Нижньосілезького воєводства дозволить налагодити обмін компаніями та проектами, ефективно відповідати на зростаючі запити щодо проектів як з одного, так і з іншого боку. Напрацьовані агентствами аналітичні бази та бази проектів дозволять адресно відповідати на запити компаній, як з боку України, так і з боку Польщі та збільшити кількість реалізованих проектів», — сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Андрій Муксімов.
Другий меморандум про співпрацю підписано з компанією Glas Trösch. Це один із найбільших в Європі виробників високоякісного плоского скла, має в своєму активі 60 виробничих підприємств, розташованих у Швейцарії, Німеччині, Франції, Польщі, Україні та Молдові. На даний момент більшість скла подібної якості імпортується в Україну. У 2012 році дочірньою компанією Glas Trösch Україна на Дніпропетровщині в експлуатацію запущена перша лінія по збиранню пластикових склопакетів компанії Glas Trösch. Вартість інвестиційного проекту більше 5,5 млн. доларів США. Впровадження проекту супроводжувало Дніпропетровське регіональне агентство. У 2013 році запланований запуск другої черги по збірці склопакетів (вартість 5,5 млн. доларів США) в Дніпродзержинську. Вже створено близько 50 робочих місць. У плані розширення цього підприємства до 200 робочих місць.
Наразі проектна команда Glas Trösch спільно з проектними менеджерами DIA проаналізувала більше 30 ділянок під будівництво великого високотехнологічного заводу з виробництва FLOAD скла (фасадного скла). Очікуваний розмір інвестицій складає близько 300 млн доларів США. Реалізація подібного проекту має велике соціально-економічне значення. Адже із запуском цього виробництва буде створено понад 400 нових робочих місць, а в якості сировини для виробництва фасадного скла можуть бути використані кварцові піски з відвалів Вільногірського ГЗК, що є важливим чинником з точки зору екології.
Третій меморандум підписано з компанією «ETVie Energy Transfer». Компанія розглядає питання будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів. «Поліпшення екологічної ситуації, зокрема утилізація твердих побутових відходів, також є стратегічним пріоритетом для Дніпропетровської області. Необхідно відзначити, що подібний проект успішно реалізований компанією у Відні, де завод знаходиться майже в центрі міста. Що свідчить про європейський рівень екологічних стандартів. Глибина переробки відходів становить до 100% залежно від морфологічного складу сміття. Результатом переробки стануть будівельні матеріали, електрична та теплова енергія», — сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов.
Global International Holdings S. A.
Четвертий меморандум підписано Global International Holdings S. A. — глобальним холдингом, який включає в себе різні підрозділи, розташовані по всьому світу. Холдинг має ряд дочірніх підприємств, які ведуть діяльність у промисловій сфері, забезпеченні професійного менеджменту і маркетингу послуг і поставок, експлуатації та монтажу обладнання в галузі освіти, безпеки та зв’язку. Компанія також має підприємства в різних галузях: виробництві будівельних матеріалів, продуктів харчування, спортивних і розважальних товарів, веде діяльність з проектування, будівництва та фінансування проектів будівництва житлових і комерційних об’єктів, шкіл, супермаркетів.
Компанія присутня і реалізує проекти у 10 країнах світу. Протягом свого існування Global International Holdings S. A. зарекомендувала себе, як надійного партнера в будівництві всіх видів об’єктів. Холдинг визначає інновації стратегічним принципом своєї діяльності.
«Український підрозділ компанії розглядає можливість інвестування та будівництва ряду об’єктів доступного, індивідуального житла, а також п’ятизіркових готельних комплексів у місті Дніпропетровську. За підтримки Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства вже розпочато переговори з регіональними компаніями, які виступлять партнерами в зазначених проектах», — підкреслив Андрій Муксімов.
П’ятий меморандум підписано з компанією «Вест Інжиніринг-Україна». Розвиток кластера сільського господарства — це один із стратегічних пріоритетів Дніпропетровської області. Компанія «Вест Інжиніринг-Україна» за підтримки Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства почала розробку проекту з будівництва на Дніпропетровщині комплексу повного циклу переробки індичого м’яса. Очікуваний розмір інвестицій в проект на рівні 40 млн доларів США, а його реалізація дозволить створити понад 800 робочих місць.
Менеджерами Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства спільно з «Вест Інжиніринг-Україна» визначено майданчик для реалізації проекту у Широківському районі. Увесь комплекс буде побудований за технологією MAD, який є інструментом для проектування і будівництва, потужних вертикально інтегрованих підприємств у відповідності з прийнятими міжнародними нормами та стандартами.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем