Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Проведена прес-конференція на тему: «Чому гіпертонічну хворобу необхідно лікувати постійно?»

Август 8th, 2014 НовиниОхорона Здоров'я Вывести на печать

7 серпня 2014р. в амбулаторії № 2 КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград» проведена прес-конференція на тему: «Чому гіпертонічну хворобу необхідно лікувати постійно?»
В роботі прес-конференції взяла участь завідуюча амбулаторії № 2, заступник головного лікаря КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград» з медичної частини Гришина І.М.
Фахівець нагадала про важливість та необхідність постійного лікування артеріальної гіпертензії для попередження таких небезпечних для здоров’я ускладнень як інфаркт та інсульт.
Артеріальна гіпертензія – одне з найпоширеніших хронічних захворювань людини.
Мета лікування гіпертонічної хвороби – зниження смертності від серцево-судинних захворювань. Чим вищий АТ, тим вищий ризик мозкового інсульту, ішемічної хвороби серця та передчасної смерті. Довготривала артеріальна гіпертензія призводить до ураження органів мішеней, у тому числі – гіпертрофії лівого шлуночка, серцевої недостатності, ураження нирок аж до розвитку ниркової недостатності. Навіть невелике підвищення АТ несе в особі істотний ризик для здоров’я.
Гришина І.М. наголосила про те, що лікування необхідно починати якомога раніше і проводити його постійно, як правило, все життя.
У квітні 2012 року за ініціативи Кабінету Міністрів України було започатковано пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Встановлено три рівні часткового відшкодування вартості лікарських засобів для осіб з гіпертонічною хворобою: перша група – лікарські засоби, вартість яких підлягає частковому відшкодуванню 90% від їх вартості; друга група – лікарські засоби, вартість яких підлягає частковому відшкодуванню їх вартості на 60-80%; третя група – лікарські засоби, вартість яких не підлягає відшкодуванню їх вартості але в майбутньому при зниженні їх цін також будуть підлягати відшкодуванню.
Протягом 2013 року хворі на артеріальну гіпертензію отримували препарати для лікування зі значними знижками. З липня 2014р. у м. Павлограді розпочато виписки рецептів для отримання ліків для лікування гіпертонічної хвороби за пільговими цінами.
Фахівець звернулась до мешканців міста регулярно вимірювати артеріальний тиск, та вразі виявлення підвищених цифр артеріального тиску (вище 140/90), звертатися за консультативною допомогою, до сімейних лікарів, терапевтів для отримання пільгових рецептів.
Гришина І.М. акцентувала увагу на засобах профілактики гіпертонічної хвороби. Це: ведення здорового способу життя, раціональне харчування, регулярна рухова активність, нормалізація маси тіла (надлишкова вага підвищує ризик виникнення судинних захворювань у два рази), відмова від паління та алкоголю. Нікотин та алкоголь – це отрута для судинної та нервової систем.

Павлоградський міський центр здоров’я

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує