Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Проведено круглий стіл в рамках Всеукраїнського тижня підтримки грудного вигодовування

Август 8th, 2014 Новини Вывести на печать

07 серпня 2014 року в КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград» проведено круглий стіл в рамках Всеукраїнського тижня підтримки грудного вигодовування «Вигодовування грудьми – переможний гол на користь життя!». В роботі круглого столу взяли участь: головний лікар ЦПМСД Дуднікова О.І., та лікар – неонатолог КЗ «Павлоградський пологовий будинок»ДОР» Михайленко О.А.

P1010521
Дуднікова О.І. та Михайленко О.А. розповіли журналістам, що метою Всеукраїнського тижня грудного вигодовування є розширення розуміння потреби і цінності забезпечення підтримки матері, що годує немовля, заохочення створення оптимальних умов для матерів, що годують грудьми.
Мати, що годує, потребує підтримки сім’ї, друзів, суспільства. Для неї труднощі полягають у подоланні дезінформації, продовженні годування грудьми при роботі поза домом, годуванні грудьми в надзвичайних ситуаціях і, щонайбільш важливо, подоланні сумнівів про її здатність годувати грудьми своє немовля.
Грудне вигодовування – це природний шлях до здоров’я та гармонійного розвитку дитини. Молоко матері має високі поживні якості. З них дитина отримує білки та незамінні амінокислоти, жири та жирні кислоти, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни та мікроелементи. Всі ці поживні речовини у грудному молоці містяться у достатній кількості, оптимальному співвідношенні та формі, що добре засвоюється.
Фахівці наголосили що діти, які вигодовуються молоком матері, рідко хворіють, а якщо і хворіють, то швидко одужують. Ризик виникнення шлунково-кишкових, респіраторних та алергічних захворювань у них набагато менший ніж у дітей, що вигодовуються штучними сумішами.
Подібний комплекс біологічно активних речовин, відсутні навіть у найдосконаліших молочних сумішах, призначених для штучного вигодовування.
Частий та близький контакт матері та дитини, під час годування грудьми, викликає у немовляти почуття постійної захищеності, тепла, сприяє розвитку позитивних емоцій, які потім можуть стати рисою характеру. Ці діти спокійні та врівноваженні, привітніші та чуйніші, більш прив’язані до матері, а потім і до батька. Їх фізичний, психомоторний та емоційний розвиток набагото кращий,ніж діти які вигодовуються штучними сумішами.

P1010524
На засіданні круглого столу були обговорені питання:
— Грудному вигодовуванню немає альтернативи, воно є гарантом не лише виховання, але й нормального розвитку дитини;
— Коли слід починати грудне вигодовування?
— Значення партнерських пологів для грудного вигодовування дитини;
— Яке значення мають 12 принципів грудного вигодовування;
— Яка робота з цих питань ведеться в школі відповідального батьківства;
— Грудне молоко зменшує ризик в майбутньому таких хвороб як: ожиріння, атеросклероз, цукровий діабет, харчову алергію, стоматологічні захворювання.
В роботі круглого столу взяли участь представники місцевих засобів масової інформації, які мали можливість ознайомитися з роботою кабінету підтримки грудного вигодовування, який працює при ЦПМСД. В кабінеті мами мають можливість нагодувати своє немовля та отримати консультативну допомогу медичних працівників.
Михайленко О.А. запросила журналістів відвідати заняття в «Школі відповідального батьківства», на яких досвідчені фахівці розповідають про підготовку до фізіологічних пологів, партнерські пологи та важливість грудного вигодовування.

Головний лікар Н.І. Таранова

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження