Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Реалізація нового проекту допоможе вимушеним переселенцям та військовослужбовцям

Июль 21st, 2015 Новини Вывести на печать

21 липня у приміщенні виконкому пройшла презентація нового спільного проекту Асоціації міст України, Норвезької асоціації місцевих та регіональних влад, виконавчого комітету Павлоградської міської ради та Агенції економічного розвитку м. Павлоград «Створення субрегіонального центру медико-психологічної та правової допомоги внутрішньо переміщеним особам».
На конкурс подавалося два проекти, один з яких переміг (на суму 117 тис. грн.). Договір на його реалізацію вже підписано трьома сторонами 6 липня 2015 року. Проект буде реалізовуватися протягом трьох місяців — до 6 жовтня 2015 року. Його адміністрування здійснюватиметься через Агенцію економічного розвитку м. Павлоград.
Основним завданням проекту є надання безоплатної медико-психологічної та правової допомоги у вирішенні проблем переселенців щодо одержання соціальних виплат, довідок, реєстрації, відновлення документів та отримання консультативної інформації на спеціально створеному веб-сайті.
Внутрішньо переміщені особи, а особливо їх діти, потребують медико-психологічної підтримки, оскільки ситуація з втратою близьких, звичного образу життя, роботи призводить до психологічних травм людини. Саме тому на даний час першочерговим є проведення реабілітаційних заходів з метою зняття психологічного навантаження та надання безоплатної правової допомоги цим людям, а також військовослужбовцям та членам їх сімей.
Діяльність центру буде спрямована не тільки на надання консультацій
особам, які їх потребують, але й на проведення заходів з відновлення
звичної життєдіяльності переміщених осіб: тренінги, сеанси релаксації та ін.

Важливою залишається допомога і підтримка громадських організацій та активістів. Дуже багато питань матеріальної, соціальної та медичної підтримки взяли на себе волонтери. До роботи центру вже долучилися психологи, юристи та представники благодійної організації «Відкрите серце дітям України». Як зазначили самі волонтери, при центрі будуть створені групи, де мами зможуть на декілька годин залишити дітей, щоб мати вільний час для вирішення поточних питань.
Керівник Агенції економічного розвитку м. Павлоград також розповіла про вже надану допомогу та консультації вимушеним переселенцям нашого міста, про проведені зустрічі з мешканцями модульного містечка та готовність й надалі здійснювати всіляку підтримку. За її словами в Агенції розпочала роботу гаряча лінія 099-630-37-49, якою можуть скористатися усі, хто потребують підтримки або мають бажання запропонувати власну допомогу у роботі центру.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!