Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

СПРОЩЕННЯ ПОРЯДКУ НАДАННЯ СУБСИДІЙ

Декабрь 25th, 2013 НовиниСлужби соціального захисту Вывести на печать

СПРОЩЕННЯ ПОРЯДКУ НАДАННЯ СУБСИДІЙ

Відповідними постановами Кабінету Міністрів України прийняті рішення про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а саме:
1 – зменшення кількості документів, які надаються громадянами для призначення субсидій;

Для призначення субсидій громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до відділу(управління) субсидій довідки про доходи лише працездатних осіб та працюючих пенсіонерів, зареєстрованих у житловому приміщенні.
У відділі (управлінні) субсидій громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.
Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані поштою органу праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника.

2 – зменшено відсоток платежу для сімей з дітьми;

У разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу якої входять діти або інваліди І, ІІ груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму (з 01.12.13р.-1176,00 грн.), обов’язкова плата за житлово-комунальні послуги складатиме 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу.

3 – розширено коло сімей — отримувачів субсидії;

Надано право громадянам, які мають нереструктуризовану заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася до 1 грудня 2006 року, та студентам, які проживають в гуртожитках вищих навчальних закладів, отримувати субсидії.

4 – надання субсидії з врахуванням фактично проживаючих членів сім’ї.

Врегульовано питання щодо призначення субсидій сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час (працюють або навчаються в іншому регіоні, перебувають на лікуванні чи в місцях позбавлення волі). Відтепер кількість осіб, виходячи з якої призначається субсидія за наявності засобів обліку комунальних послуг, визначається з урахуванням підтверджуючих документів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, в окремих випадках — на підставі обстеження умов проживання.

5 – щодо врахування майнового стану громадян;

При призначенні субсидій не враховуються транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску.

6 – спрощено порядок надання житлових субсидій непрацездатним сім’ям на збільшену площу;

Комісіям при місцевих органах виконавчої влади дозволено приймати безстрокові рішення про призначення житлових субсидій на загальну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях (зміна складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, їх сімейного стану, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів).

Пропонуємо кожній сім’ї перевірити своє право на отримання житлової субсидії. Консультацію можна отримати за тел. 6-28-57 або при зверненні до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. К.Маркса 47, каб. № 1,4.

Начальник управління Л.В.Бобровницька

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою